Kesilapan pelabur emas

0

Melabur wang tunai anda dalam emas: 9 daripada 10 orang membuat kesilapan ini. Adakah anda antara mereka? oleh David halaman rumah Campomaggiore|27 Feb 2018|Emas pelaburan kewangan|76 kenyataan

Membeli emas: bagaimana untuk melakukannya

Berpuluh kali saya mendapati diri saya bercakap dengan pelanggan saya tentang membeli emas kerana mereka mempunyai ketidakpastian yang besar mengenai cara untuk mendekati dunia ini.

  • Syukurlah bagi mereka, setelah benar-benar menyemaknya dengan saya sebelum membuat apa-apa jenis pemerolehan, mereka mengelak kehilangan masa, wang tunai serta memusnahkan semua harapan mereka untuk mendapat manfaat daripada pelaburan kewangan mereka dengan membuat pilihan yang salah.
  • Walau bagaimanapun, adalah jelas bahawa ramai orang, walau bagaimanapun, tidak mengetahui topik itu, meraba-raba dan juga membuat kesilapan besar dalam pelaburan di seluruh dunia.

Banyak kali saya mendengar ungkapan: „Jadi saya telah memahami perkara penting yang anda maklumkan kepada saya sebelum ini, saya pasti akan menyelamatkan diri saya daripada melakukan perkara karut ini serta akan membuat pelaburan kewangan yang hebat sebagai gantinya”.

Tetapi mari kita nyatakan.

Jika anda membaca tulisan ini, anda mungkin mempunyai wang yang dikhaskan, mungkin terkumpul selama bertahun-tahun pekerjaan, atau diperolehi. Ia sentiasa dan juga semua wang yang sama yang datang dari inisiatif dan juga peluh dan anda ingin menggunakannya dalam kaedah yang paling berkesan.

Ia adalah sedikit keinginan semua orang.

Melaburkan wang tunai anda dalam sesuatu yang membuatkan kita tidur dengan tenang pada waktu petang dan yang akan memberikan kita pulangan kewangan tepat pada masanya.

Emas mempunyai secara khusus semua ciri ini, bukan kebetulan ia dipanggil „safe haven”.

Ia tidak mengalami penurunan yang besar seperti bekalan boleh lakukan, dari masa ke masa ia meningkatkan nilainya, ia lebih dipercayai daripada sebuah rumah (lihat keruntuhan pasaran hartanah sebagai contoh) dan ia adalah fizikal. Anda boleh melihatnya, anda boleh menyentuhnya, anda boleh mengekalkannya dengan berhati-hati di lokasi yang anda suka.

Izinkan menyelesaikan satu perkara.

Dalam artikel ini saya tidak akan menerangkan ciri-ciri teknologi syiling pelaburan kewangan, saya tidak akan memberitahu anda nilai pound tambahan berdasarkan tahun penempaan atau saiz krugerrand.

Terdapat terlalu banyak siaran di internet yang menawarkan butiran ini dan anda boleh menemui segala-galanya di Wikipedia.

Apa yang saya ingin sampaikan kepada anda dengan artikel ini sebaliknya adalah pengiktirafan yang lebih tinggi terhadap alatan yang anda perjuangkan untuk melabur wang anda.

  • Membeli emas membolehkan anda melindungi masa depan simpanan kewangan anda dan memperoleh pendapatan kewangan.
  • Itu mendakwa, kami berada di sini kerana anda mungkin ingin mendapatkan emas secara tunai. Walau bagaimanapun, seperti yang dinyatakan, terdapat pelbagai jenis:

Jongkong emas tulen, dengan kehalusan 999 perseribu

Syiling pelaburan yang mempunyai kehalusan lebih daripada 900 perseribu, seperti paun, marengo, krugerrand;

Jongkong emas tulen, dengan kehalusan 999 perseribuJongkong dengan tajuk 750, atas sebab itu berat 18 karat. Mereka tidak diklasifikasikan sebagai emas pelaburan kewangan kerana mereka mempunyai kehalusan kurang daripada 995 perseribu dan kerana ini mereka menjalani setong. Ini serta-merta menjadikan mereka negatif untuk penggunaan pelaburan.

Apakah jenis emas yang hendak dibeli? Mengapa memilih satu daripada tambahan?

  • Mereka semua adalah pilihan yang baik, tidak ada yang salah. Ia hanya bergantung kepada anda jenis pembiaya anda.
  • Dan jika anda membuat pemerolehan yang salah untuk anda, anda membazirkan wang tunai anda.

Jadi mari kita cuba mengenali cara memilih jenis pelaburan yang hendak dibuat berdasarkan jenis permintaan yang kita ada.Jadi mari kita lihat antara satu sama lain 3 garis panduan PENTING untuk dipatuhi untuk membuat pelaburan kewangan emas yang paling berkesan dalam hidup anda.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini