Cara putihkan kulit

0

Tepat bagaimana untuk mencerahkan kulit Terutama pada musim panas, kebanyakan kita mengidamkan untuk memiliki kulit yang gelap dan juga sawo matang.

  • Walau bagaimanapun, penyamakan tekan di sini tidak selalu diambil kira sebagai kriteria daya tarikan dan ramai orang memilih untuk memastikan kulit mereka bersih dan juga konsisten sepanjang tahun.
  • Di samping itu, pendedahan terus kepada cahaya matahari yang berpanjangan serta kekurangan penghidratan yang seterusnya mungkin membahayakan kulit, menyebabkan penampilan bintik-bintik kulit.

Cara Tepat Mencerahkan Kulit – Gambaran Keseluruhan Terbaik

Kawasan ini juga mungkin muncul akibat perubahan hormon, semasa mengandung atau haid sebagai contoh, atau hanya dengan usia yang semakin meningkat.

Dalam siaran ini kami akan menerangkan dengan cepat bagaimana untuk mencerahkan kulit dan kawasan berpigmen yang dicetuskan oleh penyamakan matahari yang tidak sama rata, kami akan menyenaraikan pelbagai alternatif yang tersedia untuk anda serta kami akan menawarkan anda hidangan keanggunan untuk membuat terapi semula jadi di rumah untuk dibuat kulit anda lebih cerah dan juga cerah.

  • Isi kandungan
  • Pelindung matahari

Ia mungkin kelihatan tidak penting, tetapi pendekatan yang paling boleh dipercayai untuk melindungi dan memastikan kulit bersih dan juga seragam adalah dengan menggunakan blok matahari dengan indeks SPF sekurang-kurangnya 15 setiap hari, juga apabila cahaya matahari tidak kelihatan menekan juga dengan ganas.

Pendedahan kepada sinaran UV berbahaya kepada kulit dan boleh menyebabkan penampilan jeragat, kawasan kulit serta selaran matahari. Menggunakan krim pelindung setiap hari pastinya tidak akan mencerahkan kulit anda namun pastinya akan menyekat penyamakan dan juga kerosakan yang berkaitan dengan pendedahan langsung kepada cahaya matahari.

 Krim pencerah serta terapi

Rawatan semulajadi untuk mencerahkan kulitLosyen serta rawatan Terdapat banyak barangan di pasaran untuk kegunaan pakar, hebat untuk mencerahkan kulit dan tempat kulit, yang terutamanya mempunyai ciri mengurangkan pengeluaran melanin. Walaupun produk ini selamat dan juga dipastikan dalam kebanyakan kes, gunakannya dengan berhati-hati serta sentiasa dapatkan pendapat pakar kulit anda.

Adalah sangat penting untuk menilai INCI sebelum membeli: lebih suka item dengan bahan aktif yang benar-benar boleh dipercayai seperti vitamin C atau asid glikolik dan jauhi yang mengandungi merkuri. Yang terakhir ini sebenarnya telah memperakui kesan sampingan dan juga dikaitkan dengan risiko kesihatan yang besar dan juga kerana ini penjualannya dihadkan di beberapa negeri.

 Rawatan semulajadi untuk mencerahkan kulit

Walaupun menggunakan krim pencerah selalunya merupakan pilihan yang paling berkesan untuk menjamin hasil yang hampir segera, beberapa item ini sangat mahal dan, jika tidak digunakan dengan betul, mungkin mempunyai kesan negatif.

Jika anda ingin mencerahkan kulit anda secara semula jadi, terdapat banyak ubat rumah semula jadi dalam talian yang mungkin sesuai untuk anda.

  • Yang terakhir ini tidak selalunya boleh dipercayai dan juga tidak selalu menjamin hasil yang diutamakan, bagaimanapun, sebagai benar-benar semula jadi serta tidak selamat sama sekali, ia tidak membahayakan untuk mencuba.
  • Teruskan membaca dan juga kami pasti akan menerangkan dengan tepat bagaimana untuk mencerahkan kulit dan juga mengurangkan kawasan kulit terima kasih kepada hidangan semulajadi yang sangat mudah yang boleh anda buat terus di rumah anda tanpa mengambil sebarang bahaya.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini