Cara kurus dengan oat

0

Seperti yang kita ketahui, oat adalah makanan yang sihat dan seimbang yang menggalakkan rasa kenyang, berkat karbohidrat rantai panjang dan bahan serat butiran yang tinggi. Khususnya untuk sebab ini ada yang berpendapat bahawa ia membantu menurunkan berat badan.

Apa yang dipanggil rejimen diet oat mengandungi pengambilan terutamanya kepingan oat dan barangan lain yang berasal dari oat. Ini sepatutnya membantu melawan rasa lapar serta tidak melebihi keperluan kalori yang diperlukan untuk menurunkan berat badan. Dalam penulisan ini kita melihat ke dalam topik, menjelaskan aspek yang perlu diambil perhatian.

Temui bubur oat VERIVAL

Bijirin ajaib: oat

Kami biasanya mempunyai makanan super berdekatan, namun kami tidak mengetahuinya. Malah, terdapat banyak makanan yang kini menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian kita dan tidak perlu dicemburui dengan makanan super bergaya seperti biji chia, goji serta buah acai dan beberapa yang lain.

Ia juga mengambil masa yang lama untuk oat menyedari nilainya. Ini, walaupun ia mempunyai sejarah yang panjang. Pada masa ini pada permulaannya, seseorang merasakan keupayaannya: ia adalah pakar perubatan Maximilian Bircher-Benner, pengarang „birchermues”, yang kini dirujuk sebagai muesli Bircher.

Bircher muesli diilhamkan sebagai resipi diet berasaskan kepingan oat. Bircher Benner telah memahami tentang kelebihan kesihatan dan kesejahteraan bijirin ini untuk masa yang sangat lama; namun begitu, ia mengambil sedikit masa untuk benar-benar merebak. Hari ini, sarapan pagi yang sihat dan seimbang tanpa oat boleh dikatakan tidak dapat dibayangkan: kepingannya pada masa ini menjadi perhentian biasa pada setiap rak hidangan pagi.

Mengapa oat sangat baik untuk anda?

  1. Kami telah melihat topik ini secara terperinci dalam penulisan kami „Mengapa Oat memberi manfaat kepada Anda”. Kami kini meringkaskan garis bawah.
  2. Oat dan juga sebatian yang membentuknya.

Oat mempunyai banyak serat dan juga mineral, seperti magnesium, fosforus dan juga zink. Khususnya, beta-glukan menggalakkan pencernaan makanan dan boleh mengurangkan bahaya tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi dan juga penyakit kardiovaskular. Selain itu, oat adalah sumber vitamin yang sangat baik, khususnya B1 dan B6, dan juga zat besi sayuran. Bahan proteinnya yang sihat juga agak tinggi, yang menjadikannya bijirin yang agak tidak tipikal.

Mengapa oat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badan?

Bahawa bijirin ini sihat dan seimbang, seperti yang anda lihat, tidak dapat dinafikan. Namun begitu juga yang membantu mengurangkan berat badan? Jawapannya ialah „tidak”. Segala-galanya bergantung pada teknik yang anda miliki ke arah diet.

Jika anda tidak mematuhi beberapa garis panduan asas, bukan sahaja sukar untuk mengurangkan berat badan, tetapi anda juga boleh menghadapi kekurangan nutrien. Disenaraikan di bawah kita akan membincangkan dengan tepat bagaimana untuk mengurangkan berat badan juga terima kasih kepada pelan diet makan oat.

Malah, oat adalah makanan yang sangat baik apabila anda ingin menurunkan beberapa kilogram. Kaya dengan serat, ia membantu anda berasa kenyang untuk masa yang lama. Anda pastinya akan mempunyai keupayaan untuk mengucapkan selamat tinggal kepada serangan kelaparan serta detik-detik yang anda ingin layan sendiri dengan snek akan menjadi lebih jarang.

Mengapa oat sesuai untuk mereka yang ingin menurunkan berat badanSelain itu, oat adalah cukup protein, iaitu ia menggalakkan perkembangan jisim otot. Akibatnya, jika anda mengubah rutin pemakanan anda serta bermain aktiviti sukan, anda pastinya juga akan lebih baik dalam mengurangkan berat badan.

  1. Kurangkan berat badan terima kasih kepada oat: Beginilah caranya
  2. Cadangan di sebalik pelan diet makanan oat adalah sebagai mematuhi: ambil 250 g oatmeal pada siang hari. Mereka boleh digabungkan seperti yang anda suka, perkara penting adalah tidak melebihi 1000 atau 1300 kcal setiap hari.

Pertama, sebelum memulakan apa-apa jenis pelan diet, kami mencadangkan anda untuk bercakap dengan pakar yang boleh anda semak semula tujuan anda. Walaupun pelan diet makanan oat itu sendiri tidak berbahaya, adalah sangat penting untuk membincangkannya dengan pakar yang akan membincangkan bahaya yang boleh dilaksanakan dan juga boleh menemani anda sepanjang laluan ini.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini