8 sarapan rendah kalori untuk diet sihat

0

Semestinya kebanyakan anda, sebaik sahaja bangun, sudah tentu tidak kelaparan atau tidak sempat mengambil tempat untuk bersarapan; daripada beberapa kutipan data semasa dan beberapa tinjauan, sebenarnya, tekan di sini nampaknya terdapat hampir tujuh juta orang Itali yang cenderung untuk terlepas makan pagi.

Tambahan pula, akhir-akhir ini trend itu nampaknya semakin menggalakkan

Dalam tempoh 10 tahun yang lalu, orang di Itali yang menyatakan mereka tidak mempunyai masa atau keperluan untuk hidangan pertama hari itu sebenarnya telah meningkat daripada 8% kepada 14%, dengan peningkatan hampir dua kali.

Alasannya berbeza: bersama-sama dengan mereka yang mengisytiharkan bahawa mereka tidak mempunyai masa (35% daripada mereka yang bercakap) atau bahawa mereka masih mempunyai „perut tertutup” (50%), ada mereka yang, sebagai contoh, suka menyerah diri sajian pagi menggantikannya dengan snek tengah pagi atau untuk makan tengah hari yang lebih banyak.

Namun, menghadapi hari dengan cara yang terbaik juga menunjukkan pematuhan kepada rejimen diet yang sihat dan juga teknik-teknik ini benar-benar tidak adil, terutamanya jika anda mengikuti diet tertentu (diet untuk menurunkan atau menambah berat badan, rejimen diet yang tidak mempunyai dalam tertentu. sebatian dan sebagainya).

  1. Untuk mencapai kesihatan melalui makanan, adalah baik untuk menyedari bahawa anda perlu bermula dengan sarapan pagi.
  2. Untuk hidangan awal yang penting pada hari itu, yang membekalkan 15-20% daripada kuasa yang diperlukan untuk menangani semua dedikasi harian, adalah penting untuk membawa makanan ringan, sihat, sihat walau bagaimanapun lazat ke meja.

Bangun pada awal pagi dan memahami bahawa anda mempunyai hidangan pagi yang lazat menanti anda pasti akan membantu anda menghadapi pemikiran tentang hari kerja yang panjang, penyelidikan dan juga sukan.

Tidak ada sarapan yang ideal, sebenarnya, ia boleh menjadi menyenangkan atau lazat, ia pasti bergantung pada citarasa anda dan juga keperluan kuasa harian anda. Apa yang jauh lebih baik? Satu cawan susu, hirisan roti wholemeal dengan jem atau kopi yang dimakan dengan tergesa-gesa untuk „kekal ringan”?

Semua bersedia untuk bermula?

Kami akan membongkar mitos dan juga memberikan anda contoh hidangan pagi yang sihat dan seimbang yang akan anda ubah suai mengikut kehendak anda. Begitu juga, sekiranya anda terpaksa mengelak daripada makan pagi, bawa makanan bersama anda untuk dimakan sepanjang pagi dan, jika anda meneruskan menyemak, kami pasti akan menerangkan sebabnya!

Dalam artikel pendek ini, kami akan memberikan anda beberapa idea untuk menyediakan sarapan pagi yang sihat dan seimbang yang sentiasa pelbagai, sarat dengan semua nutrien yang diperlukan oleh badan anda.

NILAI MAKAN PAGI

  • Semua bersedia untuk bermulaMemulakan hari dengan sarapan pagi yang membentuk sebahagian daripada pelan diet yang seimbang, sihat dan berperisa adalah langkah awal dalam memulakan cara hidup yang sihat.
  • Hidangan ini sebenarnya mesti menjadi bekalan sebenar protein, karbohidrat, lemak, mineral dan garam vitamin untuk menangani hari dengan baik dan tidak sampai di sini lapar untuk makan tengah hari, yang mesti berlaku secara berterusan.
  • Pengambilan hidangan pagi yang enak dan seimbang pastinya akan membantu anda menumpukan perhatian dan juga membantu anda menguruskan hari itu, yang memberi kesan positif kepada pengurangan tekanan psiko-fizikal.

Tidak dinafikan, salah satu tujuan sarapan pagi yang hebat dan sihat adalah untuk mengelakkan rasa lapar secara tiba-tiba yang boleh menyerang anda di tengah-tengah awal pagi serta yang mendorong anda untuk mengambil apa sahaja, dengan risiko menyerap banyak kalori melalui makanan tidak sihat yang kaya dengan lemak dan rendah nutrien

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini