5 rahsia pelabur emas yang sentiasa senyum

0

Spesifikasi utama yang diterima pakai oleh pelabur Amerika yang hebat, dan sentiasa dipatuhi secara berterusan sepanjang tugasnya. Ini adalah prinsip yang digunakan melangkaui turun naik jangka pendek…
oleh Gianluca Marzoli

Warren Buffett berusia 90 tahun pada 30 BUTIRAN Ogos 2020. Titik perubahan penting bagi salah seorang kapitalis terkenal di seluruh dunia dan juga legenda hidup dalam pasang surut pasaran saham.

Untuk acara itu, kami ingin membawakan anda tulisan yang menjelaskan garis panduan yang menyebabkan Encik Warren Buffett akhirnya menjadi kapitalis terkemuka di planet ini.

Dasar 7 Keemasan Warren Buffett

HARGAI ANALISIS!

Anda sebenarnya telah berazam untuk melabur dalam bursa saham untuk menjadikan simpanan kewangan anda lebih banyak daripada yang mereka akan buat di dalam bank. Anda tidak pernah melakukannya sebaik anda berniat untuk mengenali bagaimana ia dilakukan.

Anda mendapati bahawa terdapat banyak cara, pelbagai pendekatan, mungkin juga banyak, yang mengarahkan diri anda serta-merta kelihatan sukar. Adakah anda menyedari tentang Warren Buffett, sukar untuk tidak ditemui dalam nama ini: Buffett adalah antara lelaki terkaya di planet ini secara khusus kerana dia mengenali cara untuk melabur.

Atau anda kini seorang profesional dan berhasrat untuk meningkatkan kepakaran anda. Jika ya, anda sudah menyedari bahawa Warren Buffett adalah, dan anda berkemungkinan besar sudah mempunyai cadangan tentang cara dia berlari, namun mengetahui lebih banyak lagi adalah jauh lebih baik.

BACA JUGA: Anggaran harga Warren Buffett

warren-buffett_7Belajar melabur seperti Warren Buffett, bagaimanapun, bukanlah satu perkara yang mudah. Ataupun setiap orang akan menjadi kaya seperti dia, bukan? 7 dasar yang anda dapati dalam artikel ini memerlukan banyak analisis, banyak data serta banyak kawalan ke atas perkara yang berlaku kepada syarikat dan keputusan sebenar mereka.

  • Namun ia terdiri daripada tujuan serta kriteria yang boleh disahkan, yang boleh menjadi manfaat, mata yang boleh diiktiraf. Seperti juga di planet bursa saham ini tidak selalunya.
  • Dan pada masa ini mari kita fikirkan apakah garis panduan yang menyebabkan Encik Warren Buffett akhirnya menjadi pelabur terkemuka di seluruh dunia.

BACA JUGA: Anggaran harga Warren BuffettHarus dikatakan bahawa Buffett tidak pernah menentukan peraturan atau spesifikasi untuk dipatuhi. Tetapi ini adalah piawaian yang boleh dihuraikan daripada surat yang dia tulis setiap tahun kepada para pemegang saham Berkshire Hathawaynya, daripada temu bual yang dia keluarkan dan yang paling penting daripada kaedah yang dia lakukan.

Namun begitu, ini adalah parameter yang dikenal pasti oleh sarjana Buffett sebagai garis inspirasinya. Walaupun, sejujurnya, tidak semua orang berpendapat bahawa Buffett sentiasa dan hanya mematuhi garis panduan ini, seperti yang anda boleh baca dalam penilaian ringkas buku James Altucher „Trade like Warren Buffett” ini.

KLIP VIDEO – Andaikan Seperti Warren Buffett:

Walau bagaimanapun, perlu diingat bahawa pematuhan bukan peraturan tingkah laku yang berkaitan dengan strategi kepada pasaran saham, walau bagaimanapun spesifikasi objektif yang perlu disahkan pada perlindungan. Izinkan melihatnya mengikut urutan.

 Pengurus sepatutnya menguruskan wang pemegang saham secara rasional

Menentukan sama ada untuk mengekalkan hasil atau mengembalikannya kepada pemegang saham mengikut Buffett adalah latihan dalam rasional. Apabila penyelia mempunyai keupayaan untuk membuat lebih banyak wang daripada pelbagai kerja lain dalam purata pasaran, mereka boleh memutuskan untuk menahan pendapatan.

Sekiranya mereka tidak mempunyai peluang ini, mereka harus membuat keputusan untuk mengembalikannya kepada pemegang saham, dalam bentuk ganjaran, atau dalam bentuk pembelian balik saham perbendaharaan. Ia adalah persimpangan di mana Buffett sangat relevan dengan pertimbangan pemantauan, yang akan mempunyai kecenderungan untuk menahan pendapatan untuk meningkatkan ketuanan mereka.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini