12 makanan melawan kanser yang terbaik

0

Adakah makanan sedia ada yang harus dikeluarkan dari pelan diet sama sekali untuk mengelakkan kanser?

Ia bergantung. Dalam kewujudan www patologi tertentu, ia diperlukan untuk menghapuskan sepenuhnya satu atau lebih komponen rejimen diet, namun secara umum „rancangan diet tanpa …” tidak berfungsi untuk mencegah kanser dan, sudah tentu, boleh menyebabkan kerosakan kepada kesihatan.

  • Kemas kini terakhir: 19 Julai 2022
  • Masa menyemak semula: 12 minit

Hanya meletakkan

Pada masa ini tiada bukti klinikal yang jelas tentang kaitan langsung antara pengambilan gula atau lemak dan juga peningkatan risiko sel kanser.Namun begitu, lebihan gula dan juga lemak boleh mengakibatkan penambahan berat badan, pembolehubah bahaya yang diketahui untuk pelbagai jenis kanser.Gluten tidak mempunyai kaitan langsung dengan permulaan kanser dan juga tidak ada sebab untuk mengeluarkannya daripada rejimen diet untuk mencegah sel-sel kanser.

Maklumat klinikal yang ada hari ini tidak menunjukkan, secara umum, pautan web antara penggunaan susu dan juga bahan susu serta peningkatan risiko sel kanser. Sebaliknya, makanan ini nampaknya mempunyai tugas perlindungan terhadap beberapa jenis sel kanser.

  1. Terdapat semakin banyak bukti bahawa penggunaan alkohol yang kecil juga meningkatkan risiko sel-sel kanser dan oleh itu pilihan yang paling sihat adalah menghapuskannya daripada diet.
  2. Secara amnya, untuk pencegahan penyakit onkologi adalah penting untuk mematuhi rejimen diet yang sihat dan seimbang, yang menghalang tambahan dan tidak mengecualikan sebarang jenis makanan, selain daripada imuniti diplomatik dan juga atas cadangan perubatan.

Tanpa gluten, tanpa lemak, tanpa laktosa atau tanpa gula. Terdapat hanya penghinaan pemilihan apabila ia berkaitan dengan diet yang mengharamkan beberapa makanan daripada meja kerana ia dianggap berpotensi berbahaya kepada kesihatan dan kesejahteraan.

Tetapi jika dalam beberapa kes penghapusan ini benar-benar penting serta disyorkan oleh profesional perubatan, dalam pelbagai situasi lain ia adalah masalah kegilaan jangka pendek, berdasarkan kepercayaan peribadi berbanding dengan data saintifik perubatan yang terbukti.

Adakah gula percuma lebih baik?

Menyingkirkan gula sepenuhnya daripada pelan diet bukan sahaja satu tugas yang mencabar, namun ia adalah satu tindakan yang boleh membahayakan kesihatan dan kesejahteraan dan juga tidak berguna untuk pencegahan sel-sel kanser.

Gula sebenarnya adalah bahan api utama sel-sel kita, baik yang sihat mahupun yang tidak sihat, dan nutrien asas untuk badan untuk beroperasi pada tahap terbaik.

Adakah gula percuma lebih baikPada masa ini, data klinikal yang ditawarkan tidak membenarkan kami menyatakan bahawa mematuhi diet tanpa gula boleh mengurangkan bahaya kanser atau boleh meningkatkan kelangsungan hidup bagi mereka yang didiagnosis dengan sel kanser.

  1. Para saintis telah mengetahui sejak sekian lama bahawa walaupun gula adalah penting dalam metabolisme selular, sel-sel kanser mempunyai cara unik untuk memperoleh sejumlah besar kuasa yang mereka perlukan.
  2. Antaranya ialah apa yang dipanggil Kesan Warburg, yang diterangkan mengenai 100 tahun sebelumnya oleh ahli fisiologi Jerman Otto Heinrich Warburg, dari mana proses itu mengambil namanya.

Perbezaan dalam bekalan kuasa di antara sel-sel ketulan yang sihat dan seimbang boleh menjadi salah satu punca kanser Achilles, di mana untuk mencipta kemungkinan terapi masa depan. Pada masa ini, bagaimanapun, ini adalah hipotesis percubaan untuk kemungkinan terapi esok, serta yang semuanya tidak ada kaitan dengan apa yang kami bawa atau akan berikan jadual setiap hari.

MENINGGALKAN SUATU JAWAPAN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini