Home KISAH KU Ketahui Khasiat Minyak Zaitun Olivie Plus 30X & Kenapa Menjadi Pilihan Saya Di Dalam Amalan Diet Seharian
Ketahui Khasiat Minyak Zaitun Olivie Plus 30X & Kenapa Menjadi Pilihan Saya Di Dalam Amalan Diet Seharian

Ketahui Khasiat Minyak Zaitun Olivie Plus 30X & Kenapa Menjadi Pilihan Saya Di Dalam Amalan Diet Seharian

0
0

Alhamdulillah sekarang dah masuk 10 bulan saya mengamalkan minyak zaitun Olivie Plus 30x dan syukur padaNya pencarian saya akhirnya bertemu  dan mengetahui betapa banyak khasiat minyak zaitun Olivie Plus 30x kepada kesihatan saya, dan saya akan kongsikan dengan anda semua kenapa dan mengapa Olivie Plus 30x menjadi pilihan saya.

Ketahui Khasiat Minyak Zaitun Olivie Plus 30X

Saya tahu ada banyak pilihan minyak zaitun di pasaran dan kita pun kadang-kadang keliru mana yang baik dan mana yang patut kita elakkan yang mempunyai campuran minyak lain dan semestinya bukan asli kan.

Saya jenis yang suka buat kajian sebelum saya cuba sesuatu makanan dan Olivie Plus 30x adalah makanan dalam kategory superfood. Makanan yang bila kita amalkan akan memberikan manfaat dan jangan salah faham tau Olivie Plus 30x bukan suppliment tetapi adalah makanan. Dalam term sains biasanya kita panggil Functional Food (Iaitu makanan yang beri manfaat kepada tubuh badan dan boleh membantu merawat penyakit).

Permulaan January 2017 saya berjumpa dengan salah seoarang agen yang menjual Olivie Plus 30x dan  mendapatkan banyak maklumat tentang makanan ni, Alhamdulillah banyak persoalan yang bermain di minda saya terjawab.

Saya mencari makanan semestinya natural ataupun semulajadi , organik sebaiknya (organik maksudnya tanaman tidak menggunakan bahan atau baja kimia dan saya baru dapat tahu term organik juga semestinya kawasan ladang tanaman tidak menjadi laluan kapal terbang). Bila ada cop atau pengesahan organik InsyaAllah makanan itu terjamin dari segi kualitinya.

Sambung balik ya dari cerita di atas, selain dari natural @semulajadi serta organik satu lagi ciri utama yang saya cari adalah makanan itu bukanlah jenis yang bercampur dengan macam-macam bahan. Saya tidak mahu makanan yang dikatakan sihat tapi bila lihat macam-macam bahan yang ada di dalam itu buatkan saya berfikir berkali-kali tentang makna healthy food. 

Terlalu banyak makanan kesihatan di pasaran yang kita lihat sihat tapi sebenarnya tidak, tinggi dengan kandungan gula, ada lemak tidak sihat dan bermacam bahan yang diragui.

Jadi berbalik kepada kenapa minyak zaitun Olivie Plus 30x ini menjadi pilihan saya adalah kerana memenuhi ciri-ciri yang saya cari iaitu semulajadi, organik dan tiada campuran dengan bahan lain.

Ok ini adalah fakta yang saya akan saya kongsikan dengan anda semua tentang minyak zaitun Olivie plus 30x yang menjadi pilihan saya.

1. Asal Usul Olivie Plus 30X

Minyak Zaitun Olivie Plus 30x dihasilkan sejak tahun 1887 oleh Syarikat Atlas Olive Oils yang terletak di El-Borouj, Morocco. Berpengalaman selama 125 tahun dalam menghasilkan minyak zaitun extra virgin yang berkualiti tinggi menjadikan syarikat Atlas Olive Oils merupakan salah satu syarikat pengeluar minyak zaitun terbaik di dunia dan mendapat banyak pengiktirafan di peringkat antarabangsa.

Antara pengiktirafan yang diterima adalah Anugerah Mario Solinas yang dianjurkan oleh International Olive Oil Council, ‘Great Taste Award of London’ dan The International Olive Oil Competition of Los Angeles di Amerika Syarikat.

Kenapa Olivie Plus 30x Istimewa & Unik ?

ladang olivie plus 30x

Keadaan ladang buah zaitun milik Atlas Olive Oils yang panas, kering dan berbatu amat sesuai untuk menghasilkan buah zaitun yang bermutu tinggi. Sebanyak tiga juta pokok zaitun di tanam di dalam estet yang berkeluasan sebanyak 600 hektar.

Kepadatan polyphenol yang tinggi di dalam Olivie Plus 30x(nanti saya ceritakan apa polyphenol) adalah disebabkan oleh keadaan istimewa ketika pokok buah zaitun itu membesar. Persekitaran gurun, tanah yang berbatu dan kekurangan air telah memaksa pokok zaitun untuk menghasilkan buah yang mengandungi kandungan antioksida yang tinggi untuk membolehkan pokok itu meneruskan hidup.

Penderitaan ekologi telah memaksa pokok zaitun tersebut memberi hasil yang terbaik bagi menjaga diri dan juga kita. Buah zaitun di tanam di kawasan gurun yang tanah dan persekitarannya bebas dari sebarang pencemaran.

Pemprosesan Minyak Zaitun Olivie 30 Plus ini dihasilkan di kilang pemprosesan yang terletak di dalam ladang tersebut sejurus buah zaitun segar selesai dipetik dari ladang buah zaitun.

2. Mendapat Sijil USDA Organic.

usda organic olivie plus 30x

Kenapa pentingnya untuk mendapatkan kelulusan USDA organic?

Mendapat SIJIL ORGANIK DARI USFDA (United States Food and Drug Administration) adalah sangat penting kerana ini merupakan pengiktiran dari badan antarabangsa yang menyatakan bahawa olivie plus 30x adalah makanan organik yang bebas dari bahan kimia dan pencemaran.

3. Menjalankan Ujian Makmal (Test Report )

test report olivie plus 30X

Saya sangat particular tentang ini, sebaiknya saya akan mendapatkan any reports yang menunjukkan kandungan di dalam sesuatu makanan. Alhamdulillah untuk Olivie Plus 30X ada laporan  ujian (test report) dan  analisis yang dijalankan menunjukkan Olivie kaya dengan antioksida dan 100% natural.

Satu Sudu Olivie Plus 30x memberikan Tiga Puluh Kali Manfaat berbanding minyak zaitun extra virgin biasa yang terbukti daripada kajian saintifik.

Analisis juga menunjukkan yang Olivie Plus 30x yang dikeluarkan oleh Atlas Olive Oils mempunyai kandungan yang kaya dengan polyphenols (polifenol) semulajadi dan secara spesifiknya  Hydroxytyrosol yang mempunyai 30 kali ganda berbanding minyak zaitun extra virgin biasa.

Kandungan polifenol yang dihasilkan amat penting melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi mengelakkan penyakit yang serius seperti kanser, sakit jantung, parkinson dan sebagainya.

Hydroxytyrosol adalah molekul antioksida yang paling kecil dan unik yang mampu melepasi halangan peredaran darah di dalam otak ( blood brain barrier). Kandungan Hydroxytyrosol dalam pati minyak zaitun Olivie Plus 30x adalah abdara 25 hingga 30 kali lebih tinggi dari minyak zaitun biasa. Ini dapat dilihat dengan perbandingan yang dibuat ke atas minyak zaitun extra virgin olive oil dari negara lain.

perbandingan olivie plus 30x

Terdapat dua komponen utama di dalam Olivie Plus 30X iaitu Hydroxytyrosol dan polifenol. Dua kandungan ini membezakan Olivie Plus 30X dengan minyak zaitun yang lain. Hydroxytyrosol adalah “superstar” antioksidan yang paling hebat ditemui sehingga kini. Nilai ORAC ( Oxygen Radical Absorbance Capacity -Kebolehan menyerap sel rosak radikal bebas) dicatatkan setinggi 68,567 yang mana 15 kali ganda tinggi dari teh hijau. Ini boleh di lihat melalui perbandingan di bawah.

anti oksida olivie plus 30x

4. Mendapat Pengiktiran Dari Pakar Nutrisi Antarabangsa.

olivie plus 30x

Profesor Henri Joyeux merupakan pakar nutrisi antarabangsa dan juga pakar bedah kanser, Hospital Universiti Montpellier, Perancis berkata

“Saya akan menggunakan Olivie Plus 30x secara meluas tanpa preskripsi, lebih-lebih lagi dalam bidang oncologist saya”

Boleh juga tonton youtube tentang penerangan olivie plus 30x dari Profesor Henri Joyeux, tapi dalam bahasa france you all hehe kena kita nanti pakat masuk kelas france lak :). Bila dah dapat pengiktiran dari mereka yang berpengaruh ketahuilah bahawa makanan itu benar-benar berkualiti dan ini menjadi ciri pilihan saya dalam membuat pembelian.

Profesor Henri Joyeux yang dikenali sebagai “bapa kanser dunia”, juga terlibat di dalam menerbitkan buku bertajuk “Olive Oil Antioxydants – A Treasure For Your Health”. Buku ini adalah rekod kajian ilmiah tentang penyakit kronik dan fungsi minyak zaitun olivie plus 30x dalam membantu mencegah dan merawatnya.

5. Kaedah Pemprosesan Tanpa Haba

Menggunakan teknik pemprosesan ‘Mechanically Cold Pressed’ iaitu proses mengeluarkan minyak zaitun secara alami iaitu dengan mengisar buah zaitun tanpa melibatkan sebarang bahan kimia atau pemanasan ataupun penggunaan haba.

Tidak ditapis bagi mengekalkan khasiat minyak zaitun di tahap yang maksimum.

6. Nurtisi Utama Di Dalam  OLIVIE 30 PLUS

Olivie Plus 30x mengandungi polifenol iaitu Hydroxytyrosol dan Tyrosol yang amat tinggi berbanding minyak zaitun extra virgin yang lain.Ini menjadikan Olivie 30 Plus amat berkuasa dan bertindak dengan lebih pantas.Kandungan Polifenol yang dihasilkan amat penting bagi melindungi sel-sel dalam badan daripada kerosakan oksidatif bagi manfaat kesihatan dibawah :

  • Melancarkan peredaran darah
  • Mengelakkan saluran darah di dalam otak tersumbat yang mengakibatkan penyakit strok
  • Mengelakkan saluran darah tersumbat di bahagian jantung yang mengakibatkan serangan jantung.
  • Memberi perlindungan kepada sel otak bagi melawan penyakit Alzheimer dan Parkinson.

b) Vitamin A, D, K dan E

  • Meningkatkan sistem imuniti dalam tubuh badan
  • Membantu sistem pernafasan seperti asma dan sukar untuk bernafas.
  • Memberi perlindungan untuk anti-penuaan
  • Kulit akan menjadi lebih cantik dan sihat.

c) Asid Linoleik (Omega 3 & 6)

  • Menurunkan paras LDL (kolestrol tidak sihat)
  • Mengawal Tekanan Darah Tinggi
  • Melindungi dari penyakit radang seperti arthritis sendi
  • Menahan penggumpalan platlet darah

d) Antioksidan

Antioksidan akan melindungi sel dalam badan daripada radikal bebas yang menjadi penyebab kepada kanser seperti kanser kulit, payudara dan kolon.

e) Karotene

Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi beta karotene (pro-vitamin A) yang dapat membantu mengalakkan penyakit mata seperti katarak.

f) Lemak Mono Tak Tepu

Minyak Zaitun Extra Virgin mengandungi lemak mono tidak tepu yang bertindak menggantikkan lemak tepu yang tidak sihat dan hasilnya menggalakkan penurunan berat badan

g) Emollien

Emollien adalah sebatian pelincir di dalam minyak zaitun yang terdiri daripada Asid Oleik, Asid Palmitik dan Squalene. Ia bertindak sebagai perapi dan pelembap yang amat baik untuk kesihatan kulit kepala serta melembutkan dan melebatkan rambut.

Olivie Plus 30x juga membantu mengatasi kulit kering dan melembapkan kulit. Minyak zaitun secara alami seperti minyak yang dibuat khas oleh kulit, sehingga mudah diserap dengan baik ke dalam kulit.

Minyak zaitun biasanya tidak menyebabkan alergi,akan tetapi disarankan untuk tidak dioleskan ke kulit yang berjerawat. Dan menurut salah satu penelitian, minyak zaitun bahkan dapat membantu melindungi tubuh dari serangan kanser kulit.

Antioksidan dan anti-inflamasi yang ada dalam minyak zaitun diduga dapat membuat kulit menjadi halus dan lebih berseri. Selain dioleskan ke kulit, mengamalkan minyak zaitun juga dapat memberi manfaat antioksidan yang tinggi dan membantu menghalang radikal bebas dan mengurangi keradangan kulit yang mempengaruhi kerutan dan kekencangan kulit.

Pengalaman Peribadi Mengamalkan Olivie Plus 30x

Alhamdulillah seperti saya kongsikan di atas saya sendiri mula mengamalkan Olivie Plus 30x pada January 2017 dan sampai sekarang saya amalkan. Bagi saya Olivie adalah makanan yang perlu diambil dan dijadikan menu wajib dalam pemakanan seharian saya.

Apa yang saya rasa dan dapat manfaat dari amalkan Olivie Plus 30x?

Secara jujurnya saya sendiri almost dah nak masuk umur 4 series dan saya perlu sangat  menjaga kesihatan dan menjaga nikmat kesihatan kurnianNya. Ajal maut sakit semua dengan ketentuanNya tapi kita perlu ambil tanggungjawab untuk jaga amanah kesihatan dariNya.

ini saya kongsikan apa saya dah alami bila amalkan Olivie plus 30x ya. Pertama yang paling ketara saya rasa adalah sudah teramat jarang kena selesema atau pun demam, bangun pagi pun sangat selesa dan badan rasa sangat bertenaga. Yang paling ketara adalah dari segi size baju saya. Dulu banyak baju saya size L ataupun M yang memang sendat la kalau saya pakai.

Sekarang size baju semua dah jadi size S ataupun XS , ini memang seronok sangat. Nak tahu macam mana Olivie PLus 30x membantu saya dapat size S dan inch loss yang banyak ?

Olivie Plus 30x adalah lemak mono tak tepu dan merupakan lemak sihat yang amat diperlukan oleh badan kita bagi membakar lemak visceral yang tidak nampak dan ada di perut dan juga di organ di dalam badan. Lemak visceral ini adalah antara punca penyakit kardiovaskular seperti sakit jantung , kenicng manis dan lain-lain.  Lemak ini menyeluputi organ penting kita dan jika tersumbat akan membahayakan nyawa dan risiko penyakit yang lain.

Oleh itu melalui amalan lemak sihat iaitu Olivie Plus 30x membantu membakar lemak visceral ini dan bila lemak telah terbakar maka akan terbentuk otot dan jadikan badan lebih tegap dan masa inilah anda akan dapat rasai perubahan size badan anda akan lebih mengecil.

boleh ke lemak visceral ini dibakar melalui senaman semata-mata ?Tidak boleh kerana lapisan lemak ini jauh ke dalam, dan dengan amalan pemakanan sihat iaitu cukup lemak sihat juga serat dari sayuran dan buah-buahan boleh membantu anda untuk membakar lemak viseral.

Jadi anda nampak kan betapa pentingnya lemak sihat iaitu Olivie plus 30x untuk membakar lemak di perut dan sebagai pilihan fatburner semulajadi kepada saya.

Dengan mengamalkan Olivie plus 30x dan gaya hidup sihat serta dengan pemakanan yang betul dan seimbang anda akan dapat merasai manfaatnya.

visceral fat

Saya kongsikan dengan anda juga testimoni rakan-rakan serta sahabat saya yang mengamalkan olivie plus 30x dengan panduan pemakanan yang saya berikan.

testimoni olivie plus 30x 1
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

testimoni olivie plus 30x
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

testimoni olivie plus 30x 8
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

testimoni olivie plus 30x 10
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Selain daripada testimoni turunkan berat badan ada juga pengguna olivie plus 30 yang dapat manfaat dapat turunkan kolesterol tidak baik (LDL) dan trigeliserida (menghalang deposit kolesterol pada dinding saluran darah)

testimoni olivie plus 30x 5
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

testimoni Olivie Plus 30x 12
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Ada juga bacaan kencing manis dan darah tinggi turun dengan amalkan Olivie plus 30x dengan konsisten

testimoni olivie plus 30x
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

 

testimoni olivie plus 30x 9
Disclaimer: Testimoni di atas adalah dari pengguna produk kami yang sebenar. Namun hasil mungkin berbeza mengikut keadaan dan kesihatan pengguna.

Alhamdulillah dengan izinNya ramai dapat manfaat bila amalkan Olivie Plus 30x. Olivie plus 30x merupakan minyak zaitun dengan gred premium dan antara yang terbaik dengan ciri yang dari sumber yang natural @semulajadi, organik serta tanpa campuran dan yang penting mendapat pengiktiran antarabangsa.

Seperti saya kongsikan di atas Olivie Plus 30x tinggi kandungan antioksida dan 1 Sudu Besar dengan 30 kali ganda khasiat dari minyak zaitun biasa yang ada di pasaran.

jadi anda buatlah pilihan yang bijak untuk kesihatan diri sendiri dan ahli keluarga. Buat pilihan makanan sihat yang terbaik dan buat pelaburan untuk kesihatan.

Yes kesihatan itu memang mahal tapi anda cubalah sakit untuk ketahui bahawa yang mana Mahal kesihatan atau sakit?

khasiat olivie plus 30

Mana nak dapatkan Olivie plus 30x ni , mudah sahaja anda KLIK sini OLIVIE PLUS 30X , anda boleh buat pembayaran secara kredit card, debit card, atau online banking saya permudahkan kepada anda.

Nanti Sat ada tawaran ni jika pembelian 2 botol olivie akan dapat FREE guide pemakanan dari saya. Saya tahu sebab ramai yang tak tahu nak makan apa untuk kuruskan badan. Ini tawaran saya pembelian 2 OLivie Plus 30x dapat FREE Guide Pemakanan dari saya.

Mana nak dapat ? KLIK sini OLIVIE

Boleh juga Klik Sini Untuk wasap.my/60193337553/Olivie30x

Sekian sahaja perkongsian dari saya, apa yang saya kongsikan ini jika ada manfaat untuk ahli keluarga, ibu dan ayah boleh lah kongsikan.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *