Home RESEPI BONDA

RESEPI BONDA

Mudahnya Buat Bawang Goreng Rangup Di Rumah

Note Pengarang : Mahal harga bawang goreng pada hari ini. Jika tiada bawang goreng sebagai iringan sup atau makanan bergoreng terasa tidak lengkap pula. Apa kata belajar buat bawang goreng rangup sendiri. Untung-untung boleh dijual untuk tambah pendapatan. Ini cara buat bawang goreng rangup yang telah didedahkan oleh Ibu Azzah di Facebook. Ibu Azzah merupakan […]

Resepi Sup Cendawan Mudah Sedap

Nak menu diet yang mudah dan sedap di sediakan ?Ini saya kongsikan resepi sup cendawan mudah sedap daripada rakan blogger saya KhairulAbdullah.  Resepi Sup Cendawan Mudah Sedap Bahan-Bahan :- 200-300gm (lebih kurang 7-10 biji) cendawan butang saiz sederhana dihiris nipis 90gm butter / margarine  1 biji bawang besar Holland- dipotong dadu kecil 1 ulas bawang putih […]

Resepi Mudah Ayam Goreng Berempah Sedap

Ayam goreng berempah memang terkenal , dan menjadi salah satu lauk kegemaran untuk diratah begitu sahaja. Pasti kalau anak-anak pun akan suka rasa macam makan ayam KFC versi kampung punya. Nak tahu resepi mudah ayam goreng berempah sedap dan menyelerakan? Resepi ini saya pinjam daripada kak  Aziejaya , semua resepi memang sedap dari blog akak azie […]

Biskut Semperit Cheese

Raya Mungkin Lambat lagi tapi tak salah kita mencuba dahulu resepi biskut raya kan , dah try pahtu dah jadi apa lagi peluang buat duit tau masa raya nanti .. saya share resepi BISKUT SAMPRIT CHEESE BAHAN2NYA 200g mentega (yg tulen akan membuatkan biskut lebih sedap) 100g cream cheese 130g gula icing 200g tepung jagung […]