Home KISAH KU

KISAH KU

Aku Nak Kurus : BerDOA Adalah Jawapannya

Oleh kerana coach telah kongsi video mengenai doa semalam, Maizatul Husna Mohamed Ramli pula berkongsi kisah beliau, atas galakkan coach, meh saya nak kongsi juga permulaan perjalanan sihat saya dengan doa juga. Bagi saya berdoa adalah jawapannya untuk saya terus istiqamah dalam kuruskan badan secara sihat. Semenjak dua menjak ni pun ramai yang pm tepi […]

Ketagihan Gula Putih: Ikuti Perjalanan Saya Berpisah dengan Gula

Kisah ini saya kongsikan daripada pengalaman peribadi Cik Maizatul Husna , dan agar kisah ketagihan gula putih ini serta kisah perjalanan  maizatul dapat memberikan insipirasi kepada anda untuk buat perubahan dalam kehidupan. Ketagihan Gula Putih : Ikuti Perjalanan Saya Berpisah Dengan Gula Asalamualaikum dan salam sejahtera kepada sahabat-sahabat yang telah memilih untuk meningkatkan kualiti hidup melalui mendapatkan […]

Suami Ku Mr Chef

Setiap orang yang mempunyai masalah berat badan akan impikan untuk dapatkan berat badan yang ideal , begitu juga saya. Saya kenalkan diri saya Puan Mariam Binti Awang Kechik , berumur 44 Tahun dari Sungai Petani , Kedah yang juara Piala Malaysia 2016 tu ..nak habaq mai .Kisah saya kongsikan adalah perjalananan saya dengan suami ku […]

Mulakan Hijrah Dalam Diri

Mulai terbenamnya matahari esok , kita akan memasuki tahun baru hijrah 1438. Masa berlalu terlalu pantas tanpa menghiraukan kita yang semakin jauh ketinggalan. Pepatah arab menyebut  masa adalah ibarat pedang, jika kita tidak memotongnya, maka ia akan memotong kita. apa yang saya ingin perkatakan adalah mengenai untuk mulakan hijrah dalam diri kita sendiri sebelum kita […]

Tiada Yang Mustahil

Setiap yang gemuk pasti nak kurus kan , dan setiap yang berjaya kuruskan badan pasti ada cerita disebaliknya. Begitu juga dengan saya yang diberi  nama seindah Aishah berumur 36 tahun sekarang merupakan seorang ibu kepada 2 cahaya mata yang comel serta isteri kepada suami yang hensem (di mata saya). Moga apa yang saya kongsikan ini […]

Kisah Sepasang Kebaya Merah

Kisah Sepasang Kebaya Merah Semua orang impikan nak pakai baju yang lawa yang menjadi idaman hati kan , tapi oleh kerana masalah kegemukan terpaksalah di pendamkan hasrat suci murni hendak pakai sepasang kebaya merah yang telah lama tersimpan di almari. Inilah kisah yang saya akan kongsikan bagaimana saya dapat bantu seseorang untuk turunkan berat badan […]

Kisah Disebalik Kenapa Saya Nak Kurus

Bila lihat teman-teman saya  yang mengalami masalah kegemukan ini saya terimbau kisah lama sebab saya dahulu pernah juga termasuk dalam golongan obesiti ini.Jadi saya tahu apa perasaan dan apa yang mereka rasakan. Perasaan rendah diri dan juga keinginan nak bergambar tu tak perlu nak cakaplah , i will say no to camera ..kalau ambil pun […]

Ini Sebabnya Aku Suka Jogging Waktu Pagi

Aku suka sangat bersenam atau jogging waktu pagi , kebiasanya dari jam 7.45 pagi sehingga jam 9.00 pagi. Memang best waktu pagi jogging dan sekarang Alhamdulillah dipermudahkan urusan bila bergelar “kau lah boh kau lah kuli” adalah masa untuk saya bersenam di waktu pagi. Tapi kenapa aku pilih waktu pagi bukan siang atau malam ?Ini […]