Home GAYA HIDUP 3 Sebab Berbasikal Untuk Kesihatan
3 Sebab Berbasikal Untuk Kesihatan

3 Sebab Berbasikal Untuk Kesihatan

0
2

 

 

Berbasikal Untuk Kesihatan dan Menguruskan Badan

Ramai mengetahui bahawa berbasikal merupakan antara cara terbaik untuk kekal sihat dan cergas. berbasikal senaman yang ideal untuk semua peringkat umur dapat meningkatkan kadar kecergasan serta kelebihan berbasikal bagi jantung adalah besar .

Berbasikal Melancarkan Aliran Darah

aliran darah yang lancar dapat meningkatkan daya ingatan dan konsentrasi seseorang kerana dalam badan pengumpulan toksin dalam badan dihalang.selain itu mampu mengerjakan jantung dan saluran darah dengan mengalirkan darah yang tinggi kandungan oksigen ke seluruh badan sambil membakar lemak dan mengurangkan selulit. 

BerBasikal Mengurangkan Paras Kolestrol “Jahat”

Berbasikal berfungsi sebagai pengawal tubuh yang baik. ia mainkan peranan mengurangkan kadar kolestrol jahat (LDL) sambil meningkatkan kolestrol baik (HDL). lagi tinggi nisbah kolestrol baik vs kolekstrol jahat lebih sihat badan anda kerana lebih kolestrol di buang.

Berbasikal Mampu Mengawal Tekanan Darah

Berbasikal meningkatkan kawalan darah sebanyak 10/8mmHg bg pesakit yg alami darah tinggi dan bantu merendahkan kadar tekanan Darah sewaktu rehat bagi mengurangkan risiko kematian mengejut.

berbasikal untuk sihat

 

 

 

Comment(2)

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *